Actualitate

Andrei Năstase a declarat pentru presa ucraineană că Blocul ACUM nu trebuia să semneze acordul cu PSRM şi că nu se simte bine într-o asemenea coaliţie

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat într-un interviu pentru agenţia de presă ucraineană „Ukrinform”, subliniind că el, „ca politician proeuropean, nu prea se simte confortabil într-o asemenea coaliţie”.

El a amintit că „părţile noului acord au devenit instituţiile statului, precum Guvernul, Parlamentul şi Preşedintele”.„Dar aşa au decis alegătorii şi noi trebuia să alegem între eliberarea ţării şi alegeri repetate după regulile lui Plahotniuc. Când am semnat primul acord cu socialiştii, atunci nu era nici Guvernul, nici conducerea Parlamentului. A fost luată o decizie foarte dificilă cu privire la alianţa temporară a două formaţiuni politice complet diferite. A fost un acord politic cu care am încercat să depăşim prăpastia neîncrederii. Am reuşit să realizăm unele lucruri, altele nu prea”, a spus Năstase, subliniind că, de data aceasta, „nu era nevoie de un acord politic, ci de un acord instituţional pentru desfăşurarea unui şir de reforme”.

„Acesta este un acord tehnic cu o foaie de parcurs pentru reforme, printre care prioritară rămâne reforma justiţiei. Anume aşa este noul acord semnat deja de cele trei forţe politice care şi-au asumat responsabilitatea pentru ţară în iunie 2019”, a spus Năstase, a cărui semnătura nu se află pe noul document.

Amintim că pe 16 septembrie coaliţia de guvernare a semnat o nouă înţelegere politică privind obiectivele tranzitorii ale Guvernului, Preşedinţiei şi Parlamentului, inclusiv ale fracţiunilor Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Platforma Demnitate şi Adevăr, acordul fiind semnat de către Maia Sandu, Igor Dodon, Zinaida Greceanâi şi din partea fracţiunilor de către Mihai Popşoi, Ion Ceban şi Alexandru Slusari. Ministrul de Interne nu a semnat acest acord.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *