Ultimă oră! Președintele CSJ, Ion Druță, a rămas fără imunitate și riscă să fie arestat

În ședința de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii a fost examinată solicitarea procurorului general Dumitru Robu privind retragerea imunității, reținerea și arestarea unui judecător, care ulterior a fost admisă cu votul a opt membri a CSM.

Foto: TV8

Potrivit Procuraturii Anticorupție, judecătorul vizat în solicitarea procurorului general ar fi președintele CSJ, Ion Druță. Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Anticorupție, Cătălina Bogonos, a confirmat pentru UNIMEDIA începerea urmăririi penale pe numele magistratului, pentru „îmbogățire ilicită”.

Potrivit unor surse din cadrul Procuraturii Anticorupție, citate de Ziarul Național, Ion Druță în acest moment s-ar afla cu familia peste hotarele R. Moldova și ar putea fi adus silit în fața anchetatorilor.

UNIMEDIA amintește că la data de 25 iunie, președintele CSJ Ion Druță a fost înlăturat temporar din funcție, alături de președintele Judecătoriei Chișinau, trei vicepreședinți ai instanței, șeful Inspecției Judiciare, Nicolae Clima și Oleg Sternioală, membru al Colegiului de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor.

Însă la data de 24 iulie, Ion Druță a revenit la șefia Curții Supreme de Justiție (CSM). Decizia a fost luată după ce Curtea de Apel Chișinău a accepatat cererea de chemare în judecată depusă de acesta împotriva Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). De asemenea, și președintele Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, a revenit în funcție.


Pub