Eugen Sturza: Ne vom implica activ în alegerile locale, pentru a oferi vot de blam actualei guvernări

Partidul Popular European din Moldova se va implica activ în alegerile locale din octombrie, în cel puțin 10 centre raionale, pentru a oferi vot de blam actualei guvernări. Declarația a fost făcută de președintele interimar al PPEM, Eugen Sturza, care a criticat dur Partidul Socialiștilor, dar și Blocul ACUM.

„De altfel de lideri au nevoie cetățenii Republicii Moldova, de aceea am decis să nu mai observăm pasiv cum actuala guvernare calcă prin străchini și să acționăm din teritoriu, unde avem echipe puternice și de unde putem să le dăm un vot de blam”, a punctat șeful interimar al PPEM. Eugen Sturza acuză socialiștii de tentativă de fraudare a alegerilor în capitală. „PPE condamnă competiția neloială a PSRM care controlează Chișinăul și folosesc la greu resursa administrativă, modifică bugetul local ca să poată beneficia electoral în urma utilizării banilor publici. PSRM într-o manieră dubioasă a îndreptat resurse financiare în sectoarele unde se află preponderent susținătorii lor. Intimidează oamenii din instituțiile statului ca să nu se implice în alegeri campania electorală”. În opinia acestuia, în cazul în care socialiștii vor câștiga lupta pentru șefia capitalei, „Dodon va băga sub cizma rusească și Chișinăul”.

Eugen Sturza a mai anunțat că mâine, PPEM își va prezenta obiectivele pentru oraș și pentru întreaga țară, ca parte a programului electoral al formațiunii pe care o reprezintă.


Pub