Vânzările de zahăr, afectate de costurile de producție ridicate, contrabanda prin Transnistria și comerțul în bază de patente

Producția de zahăr se reduce pe fundalul scăderii bruște a suprafețelor cultivate cu sfeclă de zahăr, iar vânzările sunt afectate de costurile de producție ridicate, contrabanda realizată prin Transnistria și comerțul în bază de patente.

Foto: agrobiznes.md

Informațiile au fost făcute publice de Uniunea Producătorilor de Zahăr din Moldova, care a anunțat că față de anul trecut, suprafața cultivată cu sfeclă de zahăr a scăzut cu 6 mii ha (27%), iar producția de zahăr - cu 7,4 mii tone (8%).

Până la mijlocul campaniei de recoltare din 2019, culturile de sfeclă de zahăr vor fi recoltate de pe o suprafață de aproximativ 16 mii de hectare. Conform prognozelor Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADRM), anul acesta pot fi obținute aproximativ 650 de mii de tone de sfeclă de zahăr din suprafața totală indicată a plantațiilor de sfeclă, cu un randament mediu estimat de 40,6 t / ha, din care se vor produce aproximativ 84 de mii de tone de zahăr.


Pub