Atentat nerevendicat în Irak
Externe 24 septembrie 2019, 17:28 | 1152

Arac cu rachete la Bagdag. Două proiectile au căzut în apropiere de ambasada Statelor Unite, iar oficialii americani nu exclud o implicare a Teheranului. Amănunte aflați din următorul grupaj de știri.

IRAK

Potrivit oficialilor irakieni, trei rachete au fost lansate spre zona în care se află Ambasada Statelor Unite în Bagdad. Două proiectile au explodat în apropierea misiunii diplomatice, iar al treilea a aterizat în râul Tigru. Din fericire, nu sunt victime. Atacurile nu au fost revendicate, dar forțele de securitate irakiene au precizat că tirurile au fost trase din sudul Bagdadului, o zonă unde numeroase miliţii pro-Teheran controlează cartiere întregi.

EGIPT

Sute de tineri au ocupat străzile marilor orașe din Egipt, cerând demisia președintelui Abdul Fattah al-Sisi, pe care îl acuză de corupție. Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispera mulțimea. Cel puțin 500 de persoane au fost arestate. Protestele au fost extrem de rare în timpul mandatului lui Sisi, care a devenit președintele Egiptului în 2014, când a răsturnat regimul primului președinte egiptean ales democratic, Mohammed Morsi.

STATELE UNITE

Compania Boeing va plăti compensanții totale de 50 de milioane de dolari familiilor celor peste 300 de oameni, care au murit după ce două avioane 737 MAX s-au prăbușit din motive neelucidate complet. Fiecare familie va primi 145 de mii de dolari, fără să fie obligată să renunțe la eventuale pretenții ulterioare în instanță. Aeronavele Boeing 737 MAX din toată lumea au fost menținute la sol începând cu luna martie, după prăbușirea unei astfel de aeronave cu 157 de pasageri în Etiopia. Cu doar cinci luni înainte, s-a prăbușit un alt Boeing 737 MAX, cu 189 de pasageri la bord, la scurt timp după ce a decolat de la Jakarta. 

Opinia ta contează. Comentează!