Maia Sandu, raport după 100 de zile
Politic 24 septembrie 2019, 21:38 | 2106

Premierul Maia Sandu a prezentat astăzi raportul de activitate al Guvernului în 100 de zile. Mesajul prim-ministrului către cetățeni a fost unul alegoric. ”Am preluat o corabie în derivă, fără merinde și stăpânită de șobolani”, a declarat Maia Sandu, alături de câțiva miniștri din cabinetul său.

”Ceea ce am găsit, ne-a îngrozit”, a continuat Maia Sandu, descriind perioada când a preluat conducerea Guvernului.

Maia Sandu afirmă însă că principala reușită a Guvernului său este că le-a redat oamenilor libertatea - nimeni nu mai este persecutat politic, oamenilor de afaceri nu le mai cere nimeni să facă contribuții sau chiar să cedeze afacerea în favoarea partidului de la guvernare.

Potrivit premierului, în această perioadă Guvernul a reușit să scoată Republica Moldova din izolare internațională, iar deblocarea asistenței financiare a permis evitarea unei crize bugetare majoră. Cât despre creșterea salariilor și a nivelului de trai...

În concluzie, Maia Sandu a declarat că acest Guvern este cel mai onest dintre toate, pe care le-a avut Republica Moldova de la Independență încoace. După prezentarea raportului, jurnaliștii au avut ocazia să pună întrebări.

Nici președintele PD, Pavel Filip, nici purtătorul de cuvânt al formațiunii, Vitalie Gamurari, nu a fost de găsit pentru a răspunde acuzațiilor formulate de Maia Sandu. 

Opinia ta contează. Comentează!