Peste 380 de mii de buletine de vot vor fi tipărite pentru alegerile parlamentare noi
Politic 24 septembrie 2019, 22:21 | 1109

Peste 380 de mii de buletine de vot vor fi tipărite pentru alegerile parlamentare noi în circumscripțiile nr. 48 și 50. Decizia a fost luată la ședința de astăzi a Comisiei Electorale Centrale. Totodată, CEC a acreditat aproximativ 400 de observatori naționali din partea Asociației „Promo-LEX”, dar și câțiva experți electorali internaționali, care vor monitoriza scrutinul din 20 octombrie.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, pentru secțiile de votare din circumscripția nr. 48, care cuprinde orașul Slobozia și municipiile Tiraspol și Bender, vor fi repartizate, în mare parte, câte trei mii de buletine pentru fiecare. În cazul secțiilor din circumscripția nr. 50, la vest de Republica Moldova, numărul buletinelor de vot NU va depăși cinci mii, acesta fiind raportat la numărul estimativ de alegători stabilit în baza informației prezentate de Ministerul de Externe. Tot în ședința de astăzi, CEC a acreditat 406 observatori naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX”.

De asemenea, au fost acreditați zece observatori naționali din partea Fundației Est-Europene, câte doi experți electorali internaționali din partea Lituaniei, Estoniei și Croației, precum și un observator de la Ambasada Ungariei la Chișinău. Ei vor monitoriza alegerile parlamentare noi și cele locale din 20 octombrie. 

Opinia ta contează. Comentează!