Reținerea lui Pavel Grigorciuc este ilegală, spune avocatul acestuia, Eduard Rudenco
Social 24 septembrie 2019, 22:23 | 1295

”Procurorii încă mai sunt controlați de regimul oligarhic”, susțin membrii Asociației ”Help”, în contextul reținerii activistului civic Pavel Grigorciuc, cercetat penal pentru huliganism, după ce l-ar fi agresat fizic pe un acuzator de stat. Reprezentanții organizației obștești, din care face parte și Grigorciuc, au declarat astăzi presei că el nu a comis nicio crimă. Solicitat de Jurnal TV, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale a afirmat că instituția nu comentează declarațiile cu tentă politică.

Reținerea lui Pavel Grigorciuc este ilegală pentru că el și-ar fi recuperat bunul care-i aparține, spune avocatul Eduard Rudenco.

Președintele Asociației ”HELP”, Valentin Eșanu, zice că, în cazul Grigorciuc, procurorii testează societatea civilă.

Avocata Ana Ursachi, unul dintre fondatorii Asociației ”HELP”, a declarat la rândul ei că oamenii sunt îngrijorați de ce se întâmplă în sistemul judecătoresc din Republica Moldova.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, ne-a declarat la telefon că instituția va oferi detalii în acest caz printr-un comunicat de presă, dar, în același timp, nu comentează declarațiile cu tentă politică. Procurorul Nicu Șendrea susține că în ziua de 11 septembrie a fost agresat fizic de către activistul Pavel Grigorciuc, în timp ce ieșea din Curtea de Apel Chișinău. După asta, acuzatorul ar fi fost internat. Pe de altă parte, Grigorciuc susține că procurorul i-ar fi luat telefonul, iar el a încercat să îl recupereze. Procuratura mai afirmă că, dat fiind faptul că reținutul a mai comis fapte similare, el riscă o amendă de cel mult 67 de mii 500 de lei sau până la cinci ani de închisoare. În luna martie curent, Grigorciuc a stat câteva luni în Penitenciarul nr. 13, după ce l-ar fi agresat pe deputatul PD Sergiu Sârbu. Atunci, Grigorciuc spunea că este deţinut din motive politice. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie