(VIDEO) Ivan Diacov le explică chișinăuienilor de ce merge în alegeri alături de Renato Usatîi și „Partidul Nostru”

by D M
Distribuiti mai departe...

„Dacă cineva îmi spune că Usatîi a furat de la cineva un leu și vine cu probe, eu mă retrag din cursa pentru fotoliul de primar”. Declarația a fost făcută la o întâlnire cu alegătorii de către Ivan Diacov, candidatul Partidului Nostru pentru funcția de primar general al Chișinăului.
Am spus-o și o să repet de o mie de ori: dacă un cetățean îmi spune că Usatîi a furat de la cineva un leu, eu îmi retrag candidatura și nici nu o să vreau să mai știu de Usatîi, dar să-mi aducă probe că Usatîi a furat în Moldova un leu”, a adăugat Diacov.

În același timp, fostul procuror afirmă că îl cunoaște bine pe liderul Partidului Nostru, despre care spune că este o persoană integră, care și-a obținut veniturile prin muncă.

Domnul Usatîi, ca și multă lume din Moldova, a plecat în Rusia. Azi, Rusia e o țară foarte bogată în resurse materiale naturale și e țara celor mai mari posibilități pentru oamenii deștepți, care se descurcă, și care vor să devină milionari. Dar de ce cetățeanul nostru, moldoveanul nostru, dacă el e om deștept, iar Usatîi e într-adevăr deștept, de ce nu putem spune că a devenit milionar pe căi oneste?”, a spus Diacov.

Totodată, candidatul PN pentru funcția de primar general al Chișinăului a declarat că, devenind edil, va obține instrumente puternice pentru a reuși să elimine corupția din Primărie, atribuții de care nu dispunea fiind procuror al municipiului.

Omul simplu nu înțelege. El crede că procurorul se duce, ia bățul și începe a bate în Primărie, să facă ordine. Nu. Procurorul are metode specifice, procesuale. Eu atac hotărârile, pot să intentez dosare și am intentat zeci de dosare, dar în Primărie e cu totul altceva, ordinea de procuror și ordinea de administrator, acolo e ordine sistemică, adică, eu n-o să adopt și n-o să permit subalternilor din toate subdiviziunile să adopte ilegalități, să fure banii”, a mai spus Diacov.

Partidul Politic „Partidul Nostru” a depus în 19 septembrie pachetele de acte pentru înregistrarea în cursa electorală, pentru funcțiile de primar general al Capitalei și de aleși în Consiliul Municipal Chișinău. PN și-a ales în campania electorală sloganul „Salvăm Chișinăul împreună”, motivând decizia prin faptul că orașul a devenit una dintre cele mai delăsate localități urbane din țară. Numele lui Ivan Diacov va figura cu numărul 16 în buletinul de vot.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...