/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/ VIDEO/ Detalii de la Procuratură! Ce au ridicat procurorii la perchezițiile din biroul președintelui CSJ

missing
24 septembrie 2019, ora 17:29

Un calculator, mai multe acte și bani proveniți din surse necunoscute. Asta au ridicat procurorii în urma perchezițiilor efectuate astăzi în biroul președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță. Magistratul nu a fost prezent în timpul perchezițiilor, deoarece se află peste hotare.

Procurorul general interimar a pornit urmărirea penală pe numele lui Ion Druță pentru faptul îmbogățirii ilicite. Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat astăzi ca judecătorul să fie lipsit de imunitate pentru a fi percheziționat și arestat, dacă va fi necesar în timpul anchetei penale.

„Temei pentru urmărirea penală a servit sesizarea Serviciului de Informații și Securitate, care a analizat proprietățile dobândite de membrii familiei Druță, în perioada 2016-2019, dat fiind că a fost constatată o discrepanță esențială între acestea și veniturile legale declarate”, motivează Procuratura.

Dacă judecătorul va fi găsit vinovat de fapta incriminată, riscă o amendă în mărime de până la 500 de mii de lei sau închisoare de până la 15 ani.  În ambele cazuri, acesta ar fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 10 la 15 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram