/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Năstase comentează plecarea lui Balan de la șefia IGP

missing
24 septembrie 2019, ora 19:59

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a comentat decizia de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii de a-l repune în funcția de judecător pe Gheorghe Balan, actualul șef interimar al Inspectoratului General de Poliție.

„Mă bucur enorm că lui Gheorghe Balan i s-a făcut dreptate după ce regimul criminal și-a bătut joc de el, de familia lui, de cariera lui. Dacă astăzi la CSM s-a decis să se facă dreptate este spre binele tuturor”, a declarat Năstase pentru TV8.

Pentru a reveni în funcția de magistrat al Judecătoriei Chișinău, Gheorghe Balan trebuie să aștepte ca președintele Igor Dodon să semneze decretul.

La începutul lunii iulie, la Ministerul de Interne a fost anunțat un concurs pentru ocuparea funcției de șef al IGP-ului, dar niciun candidat nu a trecut proba scrisă. Ulterior, Andrei Năstase a declarat că nu va mai fi organizat un concurs repetat, iar un nou șef al IGP va fi numit când va fi identificată o candidatură bună, un profesionist.

Funcția de șef al IGP rămâne vacantă. Niciun candidat nu a trecut concursul

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram