image
Sursa foto: twiter.com

Un individ a lovit cu mașina o moschee din Franța; Martorii spun că bărbatul a strigat „Allah Akbar”

Un bărbat a intrat intenţionat cu maşina în uşa de acces a Marii Moschee din Colmar, oraș din estul Franței, în Haut Rhin. Incidentul s-a produs sâmbătă seară, în jurul orei 20:00, ora locală.

Șoferul unui Citroen C4 a proiectat mașina în intrarea în Marea Moschee din Colmar, situată pe Avenue de Paris, fără să rănească pe cineva, potrivit lepoint.fr, citat de mediafax.ro.

„Nu au fost răniţi” în afară de şofer iar „o anchetă este în curs de desfăşurare”, a transmis prefectura departamentului alsacian Haut-Rhin. Imediat după producerea incidentului, șoferul a fost rănit de mai multe răni de cuțit.

Acesta ar fi fost atacat de oamenii care se aflau la moschee în momentul în care mașina a lovit moscheea. El a primit îngrijiri medicale și a fost reținut de poliție. Potrivit martorilor la incident, bărbatul a strigat „Allah Akbar” (Allah este cel mai mare, în limba arabă), dar aceste informații nu au fost confirmate de autorități.

Procurorul orașului Colmar a transmis că bărbatul va fi examinat de un psihiatru și că, la prima vedere, el ar suferi de „probleme mintale”. Cercetările în acest caz continuă, urmând ca autoritățile franceze să stabilească dacă a fost vorba de o tentativă de atac terorist.

Noutăţile partenerilor

comentarii: