image
Sursa foto: google.com

Descinderile de la ANTA: 11 persoane, inclusiv inspectori ai agenției de transport, reținute pentru corupere pasivă

UPDATE 15:50 //

CNA precizează pe baza descinderilor de la ANTA, că la moment sunt reţinute 11 persoane, iar în privinţa celei de-a 12-a persoane este emis mandat de reţinere şi se întreprind acţiuni privind localizarea acesteia.

-----------------------------

12 persoane, printre care inspectori ai Agenţiei Naţionale Transport Auto şi reprezentanţii unor companii specializate în transportul de pasageri, au fost reţinute, în această după-amiază, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Potrivit materialelor cauzei, reţinuţii sunt bănuiţi de corupere pasivă şi activă, dar şi de trafic de influenţă.

Faptele celor vizaţi au fost documentate câteva luni de ofiţerii CNA, timp în care au fost constatate fapte de corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă. Acţiunile pretins ilegale ale inspectorilor ANTA se desfăşurau atât în timpul stopării autovehiculelor pentru verificările de rutină, dar şi în timpul controalelor planificate la agenţii economici.

Pentru a nu le aplica sancţiuni pentru neregulile depistate, inspectorii pretindeau şi acceptau recompense care variau între 1000 şi 9000 de lei.

În urma descinderilor din această dimineață, aceştia au fost escortaţi la sediul CNA pentru audieri și sunt reţinuți pentru 72 de ore, fiind suspectați de comiterea coruperii pasive, active şi traficului de influenţă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: