Atenţie! Sancţiuni mai dure pentru simpla ţinere în mână a telefonului mobil la volan, dacă eşti prins de Poliția Română

O nouă campanie „Alege viața!” a fost lansată de Poliția Română, de data aceasta adresată șoferilor care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon la volan.

Ei vor fi sancţionaţi mai drastic, începând cu 12 octombrie, cu 6-8 puncte amendă şi 4 puncte de penalizare, iar dacă mai fac și accident, rămân fără permis auto!

Foto: purch.com

Guvernul de peste Prut a adoptat, pe 12 august, Ordonanţa (OG) nr. 11/2019, pentru modificarea şi completarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Actul normativ obligă Poliția să informeze public șoferii, prin mass-media dar și în trafic, asupra interdicției de a vorbi la telefon în timpul conducerii mașinii.

Spre deosebire de cadrul legal anterior, care viza exclusiv folosirea telefonului mobil, prin noile reglementări a fost interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mişcare. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub