Iuliana Cantaragiu, către serviciile municipale: Problema râului Bîc trebuie rezolvată timp de o lună, altfel Primăria va fi amendată

Secretara de stat a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iuliana Cantaragiu, a cerut în mod expres autorităților municipale să soluționeze situația cu piața agricolă și cea de materiale de construcții de pe malul Bîcului, ce contribuie la poluarea râului. În caz contrar Primăria ar putea fi amendată.

Potrivit secretarei de stat a Ministerului Agriculturii, situația râlui Bîc s-a înrăutățit mult față de anii precedenți, iar responsabilă se face autoritatea publică locală, pentru că este vorba despre un spațiu public. „E mai rău decât a fost acum doi ani și chiar 5 ani. Posibil că s-a dezvoltat foarte mult inclusiv piața agricolă din acel sector. Pe parcursul anilor s-a aglomerat sectorul respectiv, s-au intensificat parcările de mașini cu materiale de construcție, urmează să verificăm legalitatea lor și vom solicita și intervenția Inspectoratului Fiscal. Albia râului Bîc s-a transformat în toaletă publică. Oamenii care stau acolo și vând au invadat albia râului, au deformat-o, s-au efectuat diverse lucrări neautorizate, depozitate tot felul de deșeuri de construcție etc.”, a menționat aceasta.

Iuliana Cantaragiu cere autorităților locale să întreprindă măsuri concrete pentru a soluționa problema, dacă vor să evite amenzile: „Am găsit pungi întregi, lăzi cu produse agricole abandonate, trageți la răspundere administrația pieței agricole, solicitați să instaleze camere de supraveghere, instalați-le voi și urmăriți dacă este atât de greu de identificat. Mutați și piața de desfacere a materiaelor de construcție de acolo, s-a identificat și locația corespunzătoare tot pe Calea Basarabiei sunt niște sere abandonate”.

O altă problemă cauză a poluării râului o constituie peste 50 de țevi de scurgere cu destinație necunoscută. „De unde vin este dificil de găsit, soluția este simplă, puneți-le plombe, sudați ieșirea la acea țeavă. Aceasta este problema autorității publice locale”, a precizat Cantaragiu.

Termenul pe care îl oferă Ministerul Agriculturii autorităților municipale este de o lună. După expirarea acestuia, vor urma amenzi, a preîntâmpinat funcționara: „Peste o lună vom verifica situația. Nu cred că Primăria are bani de cheltuit pe amenzi”.


Pub