Ce surprize ne așteaptă de Hramul Chișinăului. Vezi programul pregătit de autorități

De Hramul Chișinăului, locuitorii și oaspeții capitalei se vor bucura de un amplu program cultural-artistic. Sărbătoarea va începe cu ceremonia de depunere de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, urmată de tradiționala liturghie la Catedrala Mitropolitană, și se va încheia cu un spectacol pirotehnic în Piața Marii Adunări Naționale. Doritorii vor putea participa și la diverse activități sportive.

Foto: UNIMEDIA

Programul pregătit de autoritățile capitalei cu ocazia zilei orașului Chișinău a fost prezentat, astăzi, de șefa interimară a Direcției cultură a primăriei, Steluța Mitriuc. Acesta va include activități de agrement organizate de secțiile cultură, tineret și sport ale preturilor de sector, expoziții de artizanat, floristică, pictură și grafică, precum și diverse spectacole muzicale și coregrafice.

Tot de hramul orașului va avea loc și ceremonia de înmânare a Premiului municipal de merit pentru anul 2019.

Începând cu ora 20.00, pe scena din Piața Marii Adunări Naționale vor evolua Orchestra municipală de muzică populară condusă de Frații Advahov, Orchestra municipală „Avante”, fanfara „Ciocârlia” din România, Ansamblul „Plăieșii”, soliștii autohtoni Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Igor Rusu, Igor Cuciuc, precum și oaspeții speciali de peste Prut, interpreții Andra și Fuego. Programul integral îl puteți vedea mai jos.


Pub