Curtea Constituțională: Sesizarea depusă de deputații Partidului „Șor”, respinsă

Cutea Costutuțională (CC) a respins sesizarea depusă de deputații Partidului „Șor”, privind ridicarea imunității parlamentare a deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova, calificând-o ca fiind inadmisibilă.

Foto: UNIMEDIA

La 19 septembrie 2019, deputații din fracțiunea Partidului „Șor”, Denis Ulanov, Vadim Fotescu și Igor Himici au cerut CC să suspende hotărârile Parlamentului prin care majoritatea parlamentară a încuviințat ridicarea imunității Reghinei Apostolova și Marinei Tauber.

Totodată, deputații din fracțiunea Partidului „Șor” au solicitat exercitarea controlului constituționalității celor două hotărâri.

De asemenea, deputații nu au prezentat lista documentelor la care se fac trimitere privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatelor din aceeași fracțiune și nota informativă la proiectul de lege privind modificarea art. 11 din Legea cu privire la Procuratură.

UNIMEDIA amintește că la data de 16 septembrie curent, deputații au votat în cadrul ședinței Parlamentului ridicarea imunității deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova. Procurorul general interimar a venit la tribuna Legislativului și a solicitat acest fapt, la bază dosarul frauda bancară.

În urma ridicării imunității parlamentare, Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute la Orhei de către CNA.

La data de 18 septembrie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis demersul procurorilor prin care deputata Marina Tauber a primit mandat de arestare la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

La data de 19 septembrie curent, judecătorii au emis pe cazul deputatei Reghina Apostolova-aplicarea măsurii de control judiciar.


Pub