Șase oameni au murit în accidente rutiere de vineri și până duminică
Social 23 septembrie 2019, 17:55 | 1437

24 de accidente rutiere s-au produs vineri, sâmbătă și duminică. Au murit 6 oameni, iar 26 s-au ales cu diverse traumatisme. Printre cele mai grave încălcări comise de către șoferi au fost viteza excesivă, starea de ebrietate la volan și nerespectarea indicatoarelor de semnalizare. Urmează detalii.

Un bărbat de 68 de ani din Chişinău a fost lovit ieri mortal de o maşină, în timp ce traversa neregulamentar șoseaua, în apropiere de satul Pănășești, raionul Strășeni. Șoferul de 19 ani, originar din satul Sadova, raionul Călărași, nu era în stare de ebrietate, susțin polițiștii.

Tot în dimineaţa zilei de ieri, un tânăr de 18 ani a murit, după ce mașina în care se afla în calitate de pasager a derapat de pe carosabil și s-a lovit violent într-un copac. Tragedia a avut loc pe traseul ce leagă municipiul Ceadîr-Lunga și orașul Tvardița. În urma accidentului, șoferul de 21 de ani s-a ales doar cu zgârieturi. El era în stare de ebrietate și a fost reținut pentru 72 de ore.

Iar sâmbătă noaptea, un biciclist a fost lovit mortal de o maşină, la ieşire din oraşul Chişinău, pe drum spre raionul Anenii Noi. Identitatea bărbatului nu a fost stabilită, deocamdată. Potrivit poliției, el avea între 25 şi 30 de ani și se deplasa regulamentar, însă bicicleta nu era dotată cu elemente reflectorizante. Șoferul de 36 de ani a fost reținut pentru 72 de ore și riscă de la 4 până la 8 ani de închisoare.

Tot sâmbătă, un tânăr de 23 de ani a decedat pe drum spre spital, după ce s-a tamponat cu motocicleta într-o bară de protecție, de pe marginea carosabilului, iar ulterior a ajuns într-un pilon de metal. Pasagerul de 20 de ani s-a ales cu leziuni. Accidentul a avut loc pe o stradă din orașul Cupcini, raionul Edineț, de unde erau originari ambii tineri.

Un accident mortal a avut loc și la intrare în satul Nihoreni, raionul Râşcani. Doi tineri, de 17 și, respectiv, 21 de ani au decedat pe loc, după ce maşina în care se aflau s-a tamponat puternic într-un copac. Un bărbat de 41 de ani, care se afla împreună cu tinerii în automobil, a fost transportat stare extrem gravă la Spitalul Raional Râşcani, iar ulterior la Chișinău,cu un echipaj SMURD Iași. 

Opinia ta contează. Comentează!