Sărbătoare la Rediul Mare: După restaurare, în sat a fost inaugurat izvorul de unde își ia începutul râul Răut

by D M
Distribuiti mai departe...

În satul Rediul Mare, raionul Dondușeni, a fost inaugurat după restaurare un punct de atracție locală – izvorul de unde își ia începutul râul Răut. Izvorul a fost restaurat la inițiativa liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, pentru care această destinație are o semnificație aparte.

„Am crescut în acest sat, îmi amintesc de fiecare casă de aici, de fiecare copac. Îmi amintesc cum mergeam împreună cu alți băieți la furat cireșe, iar paznicul ne speria cu o armă. Ori de câte ori reveneam din Rusia, de fiecare dată mă opream la acest izvor ca să beau apă. La fel procedau și alții. Mii de oameni cunosc gustul apei de aici”, a povestit Renato Usatîi.

Lângă izvor a fost construită o fântână, din care localnicii vor lua apă, atunci când, pe timp de secetă, izvorul ar putea seca. Liderul „Partidului Nostru” a subliniat că și alți oameni din satul Rediul Mare, plecați peste hotare în căutarea unui loc de muncă, au pus umărul la restaurarea izvorului. De asemenea, au contribuit și localnicii, pentru care scuarul din preajma izvorului a devenit locul preferat pentru odihnă.

Oaspetele special al sărbătorii de la Rediul Mare a fost Gheorghe Țopa, care a interpretat cele mai îndrăgite cântece din repertoriul său. În duet cu Renato Usatîi, Gheorghe Țopa a cântat cunoscuta sa melodie „Veniți acasă, măi copii”. Potrivit liderului Partidului Nostru, această piesă este imnul celor care au plecat în căutarea unui trai mai bun și celor care au rămas să-i aștepte acasă.

Concertul s-a încheiat cu o horă mare, pe care Renato Usatîi a dansat-o împreună cu toți sătenii veniți la sărbătoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...