/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Curtea Constituțională a respins sesizarea deputaților din PP ȘOR, privind ridicarea imunității deputatelor Tauber și Apostolova

missing
23 septembrie 2019, ora 17:40

Curtea Constituțională (CCM) a respins sesizarea celor trei deputați din fracțiunea Partidului ȘOR prin care aceștia au contestat ridicarea imunității colegelor lor de fracțiune Reghina Apostolova și Marina Tauber. Potrivit unui comunicat al CCM, sesizarea a fost respinsă ca fiind inadmisibilă. 

Cei trei deputați s-au adresat la CCM pe 19 septembrie, la trei zile de când Parlamentul a decis că admite cererea procurorului general interimar de a le fi ridicată imunitatea celor două parlamentare, iar ulterior, acestea au fost reținute.

Prin sesizarea depusă, deputații Igor Himici, Vadim Fotescu și Denis Ulanov, au cerut suspendarea deciziilor Parlamentului prin care colegele lor din fracțiunea PP ȘOR au rămas fără imunitate.

În prezent, Marina Tauber se află în arest la domiciliu, iar Reghina Apostolova este cercetată în stare de libertate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram