‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRusia îngrijorată de cerinţele impuse de Moldova privind calitatea produselor alimentare

Rusia îngrijorată de cerinţele impuse de Moldova privind calitatea produselor alimentare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Autorităţile sanitare cât şi oamenii de afaceri din Rusia se arată îngrijoraţi de faptul că prevederile unor legi adoptate de Republica Moldova, ar putea crea impedimente la accesul mărfurilor alimentare pe piaţa moldovenească, scrie Mold-street.

Subiectul a fost pus în discuţie în cadrul unei întrevederi între administraţia Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) în frunte cu Ion Toma, director general adjunct şi Irina Braghina, şef adjunct al Serviciului Federal de Supraveghere a Protecției Drepturilor Consumatorului și a Bunăstării Omului din Rusia (Rospotrebnadzor).

Unul din subiectele importante a constituit noile cerințe privind marcarea produselor alimentare, care se răsfrâng și asupra produselor importate în Republica Moldova, prin prisma prevederilor Legii nr. 279 din 15 decembrie 2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare (ce a intrat în vigoare în anul curent).

Amintim că, această lege pune în aplicare cerinţele UE privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, dar şi cele ale Directivei 2011/91/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 13 decembrie 2011 privind indicarea sau marcarea care permite identificarea lotului din care face parte un produs alimentar.

Toate aceste prevederi, cât şi altele privind aplicarea cerinţelor de calitate conform standardelor UE, ar putea constitui o barieră în calea accesului pe piaţa Republicii Moldova a mărfurilor agroalimentare ruseşti, care sunt produse conform standardelor din Uniunea Euroasiatică.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›