‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDe la începutul lui septembrie, untul, brânza și smântâna s-au scumpit cu cel puțin...

De la începutul lui septembrie, untul, brânza și smântâna s-au scumpit cu cel puțin un leu

‹ adv ›
‹ adv ›

S-a scumpit laptele. De la începutul lunii septembrie, untul, brânza și smântâna se vând cu cel puțin un leu mai scump. Una din cele mai mari întreprinderi de lactate din țară spune că, prețurile sunt mai mari pentru că vacile dau mai puțin lapte.

Lactatele s-au scumpit cu până la 5 procente. Cu cât conținutul de grăsime este mai mare în produs, cu atât majorarea e mai mare. Este anunțul oficial al uneia dintre cele mai mari întreprinderi producătoare de lapte din țară.

„S-a scumpit materia prima începând cu data de 16 august. În anul acesta, a fost prea cald, a fost arșiță și țăranii au majorat prețul pe motiv că, nu este hrană pentru vaci”, a spus Veaceslav Digor, reprezentant marketing, comanie producătoare de lapte.

Producătorii spun că, scumpirea laptelui este un fenomen obișnuit în toamna fiecărui an. Potrivit unei analize realizate de economistul Veaceslav Ioniță, în ultimele cinci luni au crescut prețurile la mai multe produse alimentare, fapt constatat și de Biroul Național de Statistică. De vina ar fi trei factori: creșterea consumului, care rămâne neacoperit de producție, deprecierea valutei naționale și intervenția abuzivă a politicului.

De menționat că, este a doua scumpire din acest an. Ultima oară, întreprinderea a majorat prețurile în luna iunie curent.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii