‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProducătorii din Gagauzia au mere de calitate mai proastă, însă nu au probleme cu...

Producătorii din Gagauzia au mere de calitate mai proastă, însă nu au probleme cu comercializarea – Andrei Dimitroglo

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Producătorii din UTA Gagauz-Yeri au început culesul merelor. Fermierii din regiune susţin că, în acest an se aşteaptă o recoltă relativ bună cantitativ, însă fructele vor fi de o calitate mai proastă faţă de 2018, scrie gagauzinfo.md.

Potrivit Direcţiei pentru sectorul agroindustrial de la Comrat, producătorii din autonomie „nu au probleme cu procesarea, exportul şi păstrarea producţiei”.

„Fabricile de conserve achiziţionează mere, unii producători le pun la păstrare, avem şi piaţă de desfacere – în Federaţia Rusă şi alte ţări. Unii fermieri încheie contracte, alţii se deplasează de sine stătător pentru a se înţelege despre livrări, iar marfa ce nu poate fi comercializată este expediată la prelucrare”, a declarat Andrei Dimitroglo, şeful Direcţiei.

În acelaşi timp, mai mulţi proprietari de livezi afirmă că, în acest an „merele sunt mărunte, iar din cauza calităţii neconforme, o mare parte din roadă va trebui procesată și nu vor putea să exporte”.

Majoritatea livezilor din autonomie sunt cultivate cu soiuri de mere rezistente la frig. Recoltarea merelor în UTA Găgăuzia va dura până la finele lunii octombrie – începutul lui noiembrie.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›