Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.09.2019

Extinderea consultărilor publice cu privire la simplificarea procesului de obținere a autorizației în construcții

Extinderea consultărilor publice cu privire la simplificarea procesului de obținere a autorizației în construcții

Inițiativa de reformare și simplificare a procesului de obținere a autorizației de construire, precum și a procedurilor aferente lansată la 22 august la Chișinău de Ministerul Economiei și Infrastructurii cu sprijinul Programului USAID Reforme Structurale în Moldova a continuat pe parcursul acestei săptămîni prin consultații publice. Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Svetlana Dogotaru, alături de experții Programului USAID a întreprins vizite de lucru în orașele Cimișlia și Bălți pentru a discuta cu reprezentanți ai societății civile, arhitecți-șefi și reprezentanți ai mediului de afaceri.

În cadrul ședințelor de lucru au fost prezentate și discutate hărțile proceselor de solicitare și emitere a actelor permisive în construcții, elaborate în cadrul Programul USAID Reforme Structurale în Moldova.

Potrivit Secretarului de stat, Svetlana Dogotaru scopul major al acestei inițiative îl constituie reducerea poverii administrative și a costurilor aferente atât pentru solicitanți, cât și pentru instituțiile publice și private participante la proces.

La întrunire, au fost prezentate hărțile pentru următoarele procese: Solicitarea și elaborarea certificatului de urbanism informativ; Solicitarea și elaborarea certificatului de urbanism pentru proiectare; Solicitarea și elaborarea certificatului de urbanism pentru proiectare în lipsa documentației de urbanism și amenajare a teritoriului; Solicitarea și elaborarea autorizației de construire; Solicitarea și elaborarea autorizației de desființare.

Totodată, în cadrul activităților planificate urmează a fi identificate soluții privind simplificarea proceselor, inclusiv de ordin tehnic și legislativ, pentru a facilita interacțiunea între participanții la procesele date și eliminarea/simplificarea cerințelor care nu produc valoare adăugată, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus