image
Sursa foto: cnn.com

Taylor Swift şi-a anulat reprezentaţia într-un show din Australia, la presiunea apărătorilor drepturilor animalelor

Organizatorii unei cupe de la o prestigioasă cursă de cai din Melbourne au anunţat că solista Taylor Swift şi-a anulat concertul, din motive care ţin de program, însă gestul său survine la câteva zile după ce a fost criticată de activiştii pentru drepturile animalelor pentru participarea sa la spectacol.

Luptătorii pentru respectarea drepturilor animalelor au acuzat-o pe cântăreaţă că legitimează abuzul asupra mamiferelor, întrucât astfel de curse sunt foarte agresive pentru cai şi le pun viaţa în pericol. În urmă cu 6 ani, la cursa de cai din Melbourne au murit şase cai, iar unul a fost eutanasiat după ce şi-a fracturat umărul.

Organizatorii Cupei nu au menţionat motivul principal al anulării show-ului, însă Coaliţia pentru Protecţia Cailor de Curse, grupul care a condus boicotul, consideră că Swift a renunţat la spectacol ca urmare a campaniei lor, scrie Mediafax.ro.

Într-o petiţie publicată săptămâna trecută, grupul a spus că celebra cântăreaţa „nu ştie complet realitatea crudă a curselor de cai sau că a pus banii înaintea compasiunii, acceptând să facă spectacole” la cursele de cai.

„Dacă îi pasă şi de alte animale, în felul în care pare că îi pasă de pisici, îşi va anula spectacolul şi îşi va folosi vocea pentru a face o afirmaţie puternică că abuzul de animale este inacceptabil”, au adăugat ei, declarându-se absolut încântaţi de decizia de a nu mai susţine concertul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: