Curtea de Apel obligă CSM să convoace Adunarea Generală a Judecătorilor. Stamate: CA continuă să servească interesel unor grupuri

Curtea de Apel obligă Consiliul Superior al Magistraturii să convoace Adunarea Generală a Judecătorilor. Ministra Justiției a scris că această hotărâre a Curții de Apel „confirmă faptul ca judiciarul (cel puțin o bună parte din judecători) continuă să servească intereselor unor grupuri și nu celor ale cetățenilor acestui stat”.

Foto: UNIMEDIA

„Pacat că Curtea de Apel nu se grabeste la fel, când se solicită examinarea demersului de schimbare a măsurii preventive, când oamenii sunt pe moarte, în penitenciar, nefiind încă condamnați definitiv, precum și în multe alte cazuri când ședințele se stabilesc la termen de câteva luni de la depunerea cererii..... Hotărârea de azi a Curții de Apel doar confirmă faptul că judiciarul (cel puțin o buna parte din judecători) continuă să servească intereselor unor grupuri și nu celor ale cetățenilor acestui stat”, a scris ministra Justiției.

Curtea de Apel / Sursa:Olesea Stamate
Curtea de Apel / Sursa:Olesea Stamate

La ultima ședință însă, Consiliul Superior al Magistraturii a decis amânarea examinării cererii a 87 de judecători privind ridicarea mandatelor membrilor permanenți și a membrilor supleanți ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

CSM a decis amânarea până se va pronunța inspecția judiciară, care urmează să verifice dacă magistrații nu au fost intimidați sau induși în eroare atunci când au semnat cererea.


Pub