Reacția liceului „Orizont”, după ce ANSA a depistat Staphylococcus la unii angajați ai instituției

Administrația Liceului Teoretic „Orizont” informează că angajații instituției, depistați ca purtători de Staphylococcus nazofariangian, la moment trec investigația cu antiobioticograma pentru determinarea sensibilității la antibiotice și vor fi sanați.

Foto: Orizont

Liceul a venit cu o reacție după ce Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a publicat rezultatele anchetei epidemiologice, pe cazurile de boală diareică acută înregistrate la Liceul Teoretic Orizont, filiala Ciocana.

„Angajații depistați ca purtători de Staphylococcus nazofariangian, la moment trec investigația cu antiobioticograma pentru determinarea sensibilității la antibiotice și vor fi sanați. Toți angajații cantinei sunt echipați conform normelor sanitaro - igienice: măști, mănuși, etc. Totodată, reieșind din sfaturile medicilor, Adminisitrația Liceului va înăspri condițiile privind selectarea agenților economici ce distribuie produsele alimentare Instituției în special fructele și legumele crude, (după cum bacteriile coliforme cel mai des provin din apele uzate, incorect epurate, aceasta poate constitui sursă de contaminare microbiană și pentru unele produse alimentare în cazul utilizarii la irigarea culturilor vegetale (dintre care unele pot fi consumate crude). Din discuții cu specialiștii medicali în domeniul epidemiologic, titrele determinate în cadrul investigațiilor de laborator a bacteriilor depistate, nu este acel titru ce poate provoca intoxicații”, scriu reprezentanții liceului.


Pub