Igor Dodon: „Dacă socialiștii și-ar dori majoritate parlamentară, ar putea să o creeze timp de o săptămână”

Igor Dodon a declarat că PSRM ar putea să creeze majoritate parlamentară într-o săptămână, acă și-ar dori acest lucru. „Dar nu o vom face. Nu pentru aceasta am riscat la început de iunie când am mers cu această coaliție”, a declarat Igor Dodon.

Foto: UNIMEDIA

„Dacă socialiștii și-ar dori majoritate parlamentară, ar putea să o creeze timp de o săptămână. Nu exagerez. Dar nu o vom face. Nu pentru aceasta am riscat la început de iunie când am mers cu această coaliție”, a declarat Igor Dodon la emisiunea Пятница с Анатолием Голя.

Președintele țării a spus că, în curând, fracțiunea socialiștilor se va mări cu cel puțin un deputat, cu referie la candidatul PSRM pentru alegerile parlamentare noi în circumscripția nr. 48, unde a fost înregistrat deocamdată un singur candidat.

Dodon a adăugat că „nu există rsicuri” pentru acordul dintre PSRM și ACUM, cu excepția faptului dacă unul din cele două partide ale blocului va decide să iasă din coaliție.

„Cred că această coaliție trebuie păstrată. Este prima dată în 28 de ani când dreapta și stânga s-au unit”, a mai menționat Igor Dodon.

Recent, PSRM și blocul ACUM au semnat un acord politic de colaborare, în care sunt enumerate reformele pe care se angajează să le adopte.


Pub