02:33:23 25.04.2024
Stiri

Sturza SPUNE TOT ce crede despre actualii guvernanți: „Schimbarea până la capăt! Capătul UMILINȚEI...”

Politică 21.09.2019 16:53 Vizualizări9702 Autor: Ziarul National
Sturza SPUNE TOT ce crede despre actualii guvernanți: „Schimbarea până la capăt! Capătul UMILINȚEI...”


Fostul premier Ion Sturza este deranjat de faptul că actuala guvernare ar claca la mai multe capitole.

Într-o postare pe Facebook, acesta se referă la vizita lui Dmitri Kozak, care ar fi fost primit la Chișinău ca un șef de stat, dar și despre „fițele” guvernanților R. Moldova.

Redăm mai jos postarea integrală:

Schimbarea până la capăt! Capătul umilinței ...

Acum doi ani, Dima Rogozin era întors din zbor de către autoritățile de la Chișinău asistate de cele din România. Pretextul invocat – numele lui figura în lista de sancțiuni a UE. Cât PR s-a făcut atunci!

Între timp, lucrurile la Chișinău s-au schimbat. Moldova a revenit la „parteneriatul strategic” cu Federația Rusă. Urmează o vizită a doamnei Sandu la Moscova. Iar ultranaționalistul Rogozin nu mai este indezirabil.

Astăzi, pasagerii cursei Tarom (ce ironie!) au fost întorși din zbor și trimiși în zona de așteptare pentru aproximativ 20 min., ca să-i ofere „culoar” avionului lui Kozak! Un funcționar de mâna a doua a fost primit la Chișinău cu onoruri, ca un șef de stat!

Din observațiile personale, știu că cu cât țara e mai săracă, cu atât guvernanții sunt mai fanfaroni, iubesc privilegiile și hoardele de bodyguarzi. Dar fițele la moldoveni întrec orice măsură. Și nu e vorba doar de „onorurile” acordate lui Kozak.

În timpul vizitei anterioare la Chișinău, am fost blocat minute în șir într-o intersecție, ca să treacă un înalt demnitar local. Cortegiul era însoțit de cinci (!) mașini de poliție și paza!

Recent am aflat cu mare satisfacție că foștii președinți vor fi trimiși la plimbare cu... troleibuzul. Astfel, se vor economisi 500 de mii de lei moldovenești (25 mii de euro)! Bani necesari pentru plata salariilor medicilor și învățătorilor. Fain! Dar a calculat cineva cât ne costă paza și fițele celor trei înalte fețe guvernatoare?! Un întreg serviciu de protecție și pază cu buget de zeci (!) de milioane este practic concentrat pe deservirea celor trei - președinte, prim-ministru și președinte al Parlamentului. Dar cât costă domeniul de la Condrița întins pe zeci de hectare, pus în exclusivitate în serviciul lui Dodon? Dar zecile de vile de la Holercani și multe altele?...

Nu am auzit ca cineva din cei trei să se dezică de privilegiile extrem de costisitoare. Și de ce atâta pază? Ne temem de „găinile de la Floreni”? Am văzut și interacționat cu mulți șefi de state. Marea lor majoritate sunt de o simplitate extraordinară. Sigur, dacă nu merge vorba de Turkmenbași.

În semn de protest, de mâine merg și eu cu transportul public! Banii economisiți îi voi dona pentru întreținerea conducerii de „vârf”. Mai sunt doritori?


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md