/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Legea Procuraturii a fost publicată în Monitorul Oficial și intră în vigoare. Litvinenco: „Azi concursul inițiat de CSP este stopat”

missing
21 septembrie 2019, ora 16:35

Legea de modificare a Legii Procuraturii a fost publicată azi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova și, respectiv, a intrat în vigoare. Președintele Comisiei juridică, numiri și imunități din Parlament, Sergiu Litvinenco, spune că aceasta înseamnă că de astăzi concursul inițiat de Consiliul Superior al Procurorilor este stopat.

„De acum încolo însă începe greul cel mare – „stabilirea regulilor jocului”, stabilirea componenței comisiei de preselecție, desfășurarea preselecției propriu-zise și identificarea ca urmare a acesteia a cel puțin doi candidați demni de a ocupa funcția de Procuror General al Republicii Moldova”, a menționat Litvinenco.

Noua Lege a Procuraturii, votată zilele trecute în două lecturi de Parlament, modifică procedura de alegere și numire a procurorului general. Concursul va fi anunțat de Ministerul Justiției, iar o comisie specială va desemna câțiva candidați pentru șefia Procuraturii. Lista va fi înaintată Consiliului Superior al Procurorilor, care va desemna procurorul general și îl va înainta pentru numire șefului statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram