(video) Un hotel de patru stele și un Business Centru de clasa A+, noi proiecte de succes marca Summa, inaugurate la Chișinău

Două noi edificii de clasă premium, cu un design revoluționar și creativ, construite conform celor mai înalte standarde internaționale, au fost date în exploatare de compania Summa și partenerii săi.

Foto: UNIMEDIA

Business Centrul nou-lansat cuprinde spații de clasa A+ pentru birouri și vine să seteze noi standarde pentru dezvoltarea afacerilor, fiind destinat companiilor orientate spre viitor. Alături este amplasat noul Courtyard by Marriott Chișinău, primul hotel internațional select-service de 4 stele din capitală.

Compania Summa este recunoscută la nivel mondial pentru cele 91 de proiecte dezvoltate în 14 țări de pe 4 continente. Selim Bora, Președintele companiei „SUMMA”: „De aproape 25 de ani lucrăm în Republica Moldova, în această țară minunată cu oameni frumoși. Mai întâi de toate vreau să le mulțumesc tuturor muncitorilor, inginerilor, furnizorilor, contractanților, prestatorilor de servicii care au lucrat la proiect – fără ei nu ar fi fost posibilă această realizare.”

Hotelul Courtyard by Marriott Chișinău are 120 de camere standard dotate cu birou de lucru, WiFi gratuit la viteză înaltă, un restaurant și un centru de afaceri. Suma totală a investițiilor pentru construirea hotelului atinge 10 milioane de euro.

Ivan Kiseev, Director Dezvoltare Hotelieră, Rusia și CSI, „Marriott International”: „Moldova prezintă interes strategic pentru Marriot International în ceea ce privește creșterea și dezvoltarea. Mă bucur să anunț astăzi că la sediul nostru central vom arbora încă un drapel, drapelul Republicii Moldova.”

Ion Chicu, consilierul președintelui Republicii Moldova: „Pătrunderea pe piața Moldovei a unei rețele, a unui lanț hotelier atât de renumit, notoriu, ca Marriott și încă o investiție remarcabilă a companiei SUMMA este de fapt o nouă eră, o nouă pagină care încadrează Republica Moldova în circuitul turistic și economic mondial.”

Umit Yuksel, Director Regional rețea hoteluri SUMMA în Moldova: „Prezența unui hotel care face parte din cel mai mare lanț de ospitalitate din lume - Courtyard by Marriott Chișinău, va contribui direct la dezvoltarea afacerilor și economiei acestei țări. Primul hotel internațional de tip select-service de 4 stele din Moldova, Courtyard by Marriott Chișinău este un nou proiect de succes al companiei Summa.”

Business Centrul este primul de acest gen în țara noastră și are o suprafață totală închiriabilă de 30.000 de metri pătrați, fiind disponibile spații cu suprafața între 250 și 800 de metri pătrați. Edificiul a fost construit în parteneriat cu o alta companie turcă – Fiba Group, și a implicat investiții de 25 de milioane de euro.

Gürol Sökmensüer, Ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova: „Turcia a susținut Moldova din start, încă de când și-a recăpătat independența. Noi mereu am privit Republica Moldova ca pe o țară vecină, prietenă și avem un parteneriat de lungă durată.”

Michaelle Jean, Ambasador special UNESCO în Haiti: „În calitate de fost Guvernator al Canadei și Comandant-șef al Forțelor armate canadiene, voi încerca, alături de compania Summa, să atrag investitori canadieni în Moldova.

În Moldova, compania Summa a investit și a construit mai multe proiecte de importanță națională, printre care: Aeroportul Internațional Chișinău, Radisson Blu Leogrand Hotel, Spitalul Internațional Medpark, Shopping MallDova, Școala Internațională Heritage, Spitalul Clinic Republican și, mai nou, hotelul Courtyard by Marriott Chișinău și Business Centrul de clasă A+.


// console.log('no ads situation')