(video) Harunjen, despre așa zisa tărăgănare a dosarului, privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău

Fostul procuror general, Eduard Harunjen, spune că dosarul cu privire la concesionarea Aeroportului nu a fost tărăgănat. Motivul ar fi fost că judecătorul de instrucție a admis contestarea uneia dintre părți.

„Dosarul nu s-a prăfuit. În anul 2014 a fost pornită o cauză penală. Dar imediat după declanșarea urmării penale, una din părțile interesate, a contestat ordonanța de începere a urmării penale și judecătorul de instrucție a decis să anuleze acea ordonanță. Nu cunosc motivul de ce această ordonanță a fost anulată. Probabil a decis instanța că s-a încălcat vreun drept al unei părți. Dar a existat un motiv de procedură de ce acestei cauze penale nu i s-a dat curs”, a declarat Harunjen.

UNIMEDIA amintește că deputatul ȘOR Petru Jardan urmează să rămâne fără imunitate parlamentară. Comisia juridică, numiri și imunități a constatat existenţa motivelor temeinice pentru acceptarea cererii procurorului general interimar în privința ridicării imunității deputatului. Ieri, Parlamentul a ridicat imunitatea parlamentară și deputatului PD Vladimir Cebotari.


Pub