(video) Tesla a cucerit primul său premiu de la IIHS în urma testelor de impact cu Model 3

Tesla Model 3 este un electromobil care a fost privit cu o doză foarte mare de scepticism când a fost lansat pe piaţă. Deşi nu putem spune că excelează în materie de calitate a materialelor folosite, inginerii companiei americane au făcut tot posibilul pentru ca o maşină cu un preţ de start de doar 35.000 de dolari să fie cât se poate de bună în fie ce categorie care poate fi apreciată, inclusiv la capitolul protecţie.

Foto: captură video

Model 3 a obținut deja un rating de siguranță de 5 stele în fiecare categorie și subcategorie de la autoritățile de siguranță de pe trei continente (America de Nord, Europa și Australia) și a primit note de top în întreaga lume pentru caracteristicile sale avansate de asistență cum ar fi frânarea automată de urgenţă.

Acum, în noile teste ale Institutul American de Asigurări pentru Siguranța Rutieră (IIHS), care sunt considerate cele mai riguroase din lume, electromobilul american a cucerit premiul superior TOP SAFETY PICK+. Tesla Model 3 a obținut note de vârf în toate cele opt teste, inclusiv un rating superior în prevenirea accidentului frontal care evaluează sistemul automat de frânare de urgență al mașinii și cel mai înalt rating posibil în evaluarea farurilor. Află mai multe şi vezi cum au decurs testele, pe AutoBlog.MD


Pub