(video) Forumul Economic moldo-rus: Dodon și Kozak, prezenți

În aceste clipe se desfășoară Forumul Economic moldo-rus, ediția a II-a. Vicepremierul rus, Dmitri Kozak împreună cu șeful statului sunt prezenți la eveniment.

Foto: presedinte.md

Urmăriți live:

(update) 15:18: Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei: „Desfășurarea acestui forum este un pas serios în relațiile noastre bilaterale. Așa s-a întâmplat că ultimii 2-3 ani situația politică din Republica Moldvoa a adunat un șir de probleme. Am fost aproape departe unii față de alții în relațiile noastre bilaterale. Vreau să precizez că UTA Găgăuzia începând cu anul 2015 a colaborat intens cu regiunile din Rusia. Noi avem semnate 10 acorduri cu regiuni ale Federației Ruse. Vrem să aducem aminte regiunilor din Federația Rusă că Republica Moldova există și că noi suntem deschiși spre noi colaborări.”

(update) 15:15: Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon „ Practic, turiști ruși în Republica Moldova nu sunt, iar asta este o problemă majoră pentru noi. Vreau să amintesc că alte țări din fosta Uniunea Sovietică și Georgia au câte 5-6 milioane de turiști ruși. Noi trebuie la nivel conceptual să discutăm despre asta. Dacă în Republica Moldova ar veni un milion de turiști ruși pe an, atunci structura economică a Republicii Moldova s-ar schimba mult.”

(update) 15.00: Vicepremierul rus, Dmitri Kozak „Cooperarea economică trebuie să fie benefică ambelor state. Trebuie să lucrăm împreună. Având în vedere piața Republicii Moldova, noi suntem de acord la asumarea lucrului în comun. Este nevoie ca să ne întânim cu UE și să discutăm, regulile pieței CSI și regulile pieței UE. Noi suntem deschiși la acest fapt.”


Pub