Ultima oră! Petru Jardan a rămas fără imunitate parlamentară

Deputații au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a deputatului fracțiunii ȘOR Petru Jardan.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit procurorului general interimar Dumitru Robu, ridicarea imunității a fost necesară pe baza bănuielii că Jardan ar fi „implicat în comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și spălare de bani, ilegalități comise în procesul de concesionare a aeroportului”.

Petru Jardan nu a fost prezent la ședința Parlamentului. Potrivit deputatului Denis Ulanov, Petru Jardan nu se află în țară, din motive personale, și va putea fi prezent în Parlament săptămâna viitoare. Ulanov a cerut deputaților să amâne examinarea proiectului de lege, întrucât Jardan ar fi spus că este gata să se prezinte în Comisie pentru examinarea proiectului de hotărâre.

În replică, Dumitru Robu a spus că Petru Jardan ar fi putut să plece intenționat din țară pentru a se eschiva de la urmărirea penală. Mai mult, Sergiu Litvinenco a declarat că absența lui Jardan este nemotivată și că acesta ar fi putut să se prezinte astăzi în Parlament, întrucât se află în România.

Petru Jardan este al patrulea deputat din fracțiunea partidului ȘOR, după Ilan Șor, Marina Tauber și Reghina Apostolova, căruia i s-a ridicat imunitatea parlamentară. Astfel, din fracțiunea ȘOR, doar trei deputați mai au imunitate parlamentară. Aceștia sunt Denis Ulanov, Vadim Fotescu și Igor Himici.


Pub