Votat: La 16 octombrie va fi marcată Ziua Națională a Alimentației

La 16 octombrie, în Republica Moldova, va fi marcată Ziua Națională a Alimentației. Un proiect de lege în acest sens a fost votat de deputați, în ședința Parlamentului de astăzi.

Foto: RoNeDya

Proiectul a fost elaborat în scopul creşterii gradului de conştientizare publică asupra problemelor privind alimentaţia la nivel mondial şi solidarizarea în lupta împotriva foametei, a malnutriţiei şi a sărăciei.

„Anual, pe glob, se aruncă în jur de 88 milioane de tone de produse alimentare. Motivele ce conduc la acest lucru sunt: alterarea rapidă a unor alimente, estimarea greşită a cantităţii de alimente necesare pentru consumul zilnic, dar şi procurarea alimentelor în exces.

Astfel, astăzi constatăm că este absolut necesar de a promova ”cultura consumului” în societate pentru diminuarea risipei alimentare și raționalizarea consumului de alimente, cât și pentru dezvoltarea și modernizarea agriculturii în vederea asigurării bunăstării și ridicării nivelului de trai a populației, în special în mediul rural.

În contextul celor enunţate, considerăm indispensabil instituirea unei zile de sărbătoare dedicate alimentaţiei, astfel încât, să creştem gradul de conştientizare publică asupra necesităţii investiţiilor în agricultură la nivel naţional şi mondial, să promovăm principiile pentru o ”alimentație sănătoasă””, se motivează în proiect.


Pub