(video) Comisia Slusari a primit de la Kroll câteva nume ce sunt beneficiari ai furtului miliardului: Vlad Plahotniuc - principalul beneficiar

Membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, au dezvăluit câteva nume din lista primită de la Compania Kroll ce sunt printre benecifiarii fraudei bancare. Printre ei se numără ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, fostul premier Vlad Filat cât și persoane din anturajul său, de asemenea, se regăsesc numele deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova, cărora le-a fost ridicată imunitatea parlamentară.

Foto: UNIMEDIA

„Azi la 13:30 a venit informația cu anumite nume, iar azi am semnat un fel de declarație de confidențialitate. Sunt 2 lucruri care ni se interzice: să publicăm aceste documente și să nu pronunțăm nici un nume. Noi am discutat acest subiect cu membrii comisiei și ne asumăm riscul să facem public numele. Vă putem confirma câteva nume și câteva companii care figurează în această listă ce au fost finanțați din furtul bancar. Confirmăm de la documentul primit că Vlad Plahotniuc este principalul beneficiar al furtului miliardului. Al doilea este grupul lui Vlad Filat cu câteva persoane din anturajul său. Mai sunt Marina Tauber, Reghina Apostolova, aproape toată fracțiunea partidului Șor care sunt în Parlament. Figurează numele lui Gabriel Stati. Figurează mai multe companii afiliate lui Plahotniuc”, a declarat Alexandru Slusari.

Alexandru Slusari a menționat că va face tot posibilul ca documentele să fie desecretizate și vor fi făcute publice. De asemenea, deputatul a menționat că fosta conducere a Procuraturii Generale a refuzat să coopereze cu ancheta parlamentară.

UNIMEDIA amintește că la mijlocul lunii iulie curent, Renato Usatîi ar fi intrat în posesia integrală a raportului Kroll-2. Liderul PN a publicat pe pagina sa de facebook imagini cu câteva sumare unde în premieră a apărut numele lui Vladimir Plahotniuc.

Totodată, potrivit lui Usatîi, e vorba de partea a doua a raportului Kroll 2, care are circa 60 de pagini și aici ar scrie clar că Plahotniuc este beneficiarul furtului, iar Șor administrator. De asemenea, liderul Partdului Nostru susținea că din documente se demonstrează că Prime TV ar fi fost finanțat din banii furați.


Pub