Stop cadru. Octavian Țîcu, către deputați: Dacă vreți să scăpați de mine, votați-mă primar de Chișinău

Deputatul Octavian Țîcu și-a confirmat de la tribuna Parlamentului plecarea din fracțiunea politică Platforma Demnitate și Adevăr. Acesta le-a propus colegilor din PSRM, PD și ACUM să îl voteze ca primar al capitalei la alegerile locale din 20 octombrie, dacă vor „să scape de el”.

„Știu că vreți să scăpați de mine, și socialiștii, și democrații, și cei de la ACUM, mai puțin domnul Reniță, că o să-i fie urât, dar este o soluție să săpați de mine. La 20 octombrie 2019 puteți să mă votați in corpore în calitate de candidat la Primăria orașului Chișinău, sunt cu nr 18. Vă mulțumesc”, a declarat Țîcu.

Deputatul și-a explicat plecarea din fracțiunea Platformei DA prin două motive principale: „Nu este vorba despre o sfidare a platformei Demnitate și Adevăr, din contra, am respectat și respect angajamentul și lupta pe care a avut-o platforma pentru înlăturarea regimului Plahotniuc. Motivele plecării mele din fracțiunea Platformei DA sunt felul în care a fost ales președintele Curții Constituționale și semnarea acordului cu PSRM, pe care îl cred o gravă eroare politică”.

Reamintim că pe 18 septembrie curent, Octavian Țîcu a anunțat că părăsește fracțiunea platformei Demnitate și Adevăr și rămâne deputat independent în Blocul ACUM.


Pub