Petru Jardan, despre ridicarea imunității sale de deputat: Se încalcă grav Constituția

Parlamentarul din fracțiunea ȘOR Petru Jardan, a declarat că imunitatea sa de deputat a fost retrasă cu încălcări ale Constituției. Acesta a menționat, pe pagina sa de Facebook, că l-a anunțat pe președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, că nu va putea fi prezent la ședințele Parlamentului și că a cerut amânarea examinării cererii de retragere a imunității.

Foto: UNIMEDIA

„Fiind într-o deplasare peste hotare din motive personale, am transmis o cerere președintelui Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, prin care am motivat imposibilitatea prezentării la ședința de astăzi și am solicitat să fie numită sedința comisiei juridice, numiri și imunități, unde urmează să fie examinată cererea procurorului, în orice zi începând cu data de 24 Septembrie. Comisia parlamentară nu a ținut cont de asta și a acceptat astăzi cererea Procurorului general interimar de ridicare a imunității mele de deputat în Parlament”, a precizat Petru Jardan. „Toate acestea se întâmplă în lipsa mea și fără a-mi oferi posibilitatea să-mi expun poziția atât în cadrul comisiei, cât și în plenul Legislativului, iar astfel se încalcă grav procedurile și drepturile, prevăzute de Constituție”, a mai adăugat acesta.

Jardan a dat asigurări că va reveni în țară și că este dispus să se prezint la organele de urmările penală, pentru audieri. Reamintim că Parlamentul a decis, azi, ridicarea imunității parlamentare a deputatului fracțiunii ȘOR Petru Jardan. Potrivit procurorului general interimar Dumitru Robu, măsura respectivă a fost necesară pentru că Jardan ete suspectat că ar fi „implicat în comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și spălare de bani, ilegalități comise în procesul de concesionare a aeroportului”.


Pub