Deputatul Partidului Șor Petru Jardan a rămas fără imunitate parlamentară
Politic 20 septembrie 2019, 20:14 | 1827

Parlamentul a aprobat astăzi solicitarea procurorului general interimar privind ridicarea imunității deputatului Partidului Șor Petru Jardan. El este suspectat că în perioada în care conducea Aeroportul Internațional Chișinău a abuzat de funcție pentru a favoriza concesionarea acestuia către compania Avia Invest, controlată de Ilan Șor. Jardan nu s-a prezentat nici astăzi la ședința Parlamentului și spune că drepturile sale au fost încălcate.

Procuror general interimar a mai declarat că Petru Jardan urmează să fie cercetat și pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari în interesul unui grup criminal organizat. Deputatul nu s-a prezentat nici astăzi la ședința Parlamentului chiar dacă ieri a fost invitat oficial de către președintele Comisiei juridice, Sergiu Litvinenco. Deputații PD au criticat solicitarea de ridicare a imunității parlamentare și au declarat că lui Petru Jardan nu i s-a lăsat dreptul la replică.

Cu votul a 58 de deputați, Petru Jardan a fost lipsit de imunitate parlamentară. Într-o postare pe Facebook, Jardan a scris că procedura de scoatere a imunității parlamentare s-a produs în lipsa lui și fără a-i fi oferită posibilitatea să-și expună poziția atât în cadrul comisiei parlamentare, cât și în plenul Legislativului, iar astfel i se încalcă grav procedurile și drepturile prevăzute de Constituție. Jardan a mai scris că va reveni în Republica Moldova pe 24 septembrie și este dispus să se prezinte la organele de urmările penală. 

Opinia ta contează. Comentează!