Linkuri accesibilitate

Comisia parlamentară de anchetă: Beneficiari ai „furtului miliardului” sunt Plahotniuc, Filat şi Şor


Protestatari la Chişinău. 20 septembrie 2015
Protestatari la Chişinău. 20 septembrie 2015

Comisia parlamentară de anchetă privind așa-numitul „furt al miliardului” a prezentat lista beneficiarilor finali a creditelor neperformante de la cele trei bănci devalizate (Banca de Economii, Unibank și Banca Socială), așa cum a dedus-o ea din raportul Kroll 2, pus la dispoziția deputaților de Banca Națională.

Potrivit analizei făcute de către membrii comisiei, principalul beneficiar al jafului ar fi Vladimir Plahotniuc, inclusiv prin companiile care-i aparțin. „Prime Management, OTIV Prime, Prime TV și Gemenii, sunt câteva dintre companiile care-i aparțin lui Plahotniuc și figurează în raportul Kroll 2”, a declarat Alexandru Slusari, președintele comisiei de anchetă.

Al doilea beneficiar ar fi Vladimir Filat, urmat de Ilan Shor și gruparea sa. „Sunt și alte nume cunoscute ca Marina Tauber, Reghina Apostolova, Chiril Lucinschi, Gabriel Stati. În acest document nu am văzut numele soțului Zinaidei Greceanîi”, a mai spus Slusari.

Deputatul Alexandru Slusari - fragment din interviul acordat Europei Libere
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:58 0:00
Link direct

Pe de altă parte, într-un interviu cu Europa Liberă, tot vineri, Alexandru Slusari a precizat că așteaptă încă lista beneficiarilor de la firma Kroll și alte informații de la BNM, care ar urma să fie incluse în raportul final al comisiei de anchetă. Acesta ar urma să fie publicat pînă pe 15 octombrie, a mai declarat Slusari Europei Libere.

XS
SM
MD
LG