‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriForumul Economic Moldo-Rus: Oameni de afaceri din Rusia, interesați să extindă cooperarea în domeniul...

Forumul Economic Moldo-Rus: Oameni de afaceri din Rusia, interesați să extindă cooperarea în domeniul agriculturii

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În contextul desfășurării Forumului Economic Moldo-Rus, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut mai multe întrevederi cu oficiali și oaspeți din Federația Rusă. Oamenii de afaceri din Rusia manifestă un interes sporit pentru stabilirea relațiilor de colaborare cu întreprinzătorii moldoveni, în special în domeniul agriculturii, creării întreprinderilor mixte.

Despre aceasta a declarat la întrevederea cu Igor Dodon, Aleksandr Kalinin, președintele Organizației Obștești pentru întreprinderile mici și mijlocii din Rusia „Opora Rossii”, care deja al doilea an participă la lucrările Forumului. Organizația condusă de Alexandr Kalinin întrunește circa 400 de mii de membri asociați și are reprezentanți în toate regiunile Federației Ruse.

Kalinin a salutat organizarea Forumului, menționînd că oamenii de afaceri din Rusia manifestă un interes sporit pentru stabilirea relațiilor de colaborare cu întreprinzătorii moldoveni, în special în domeniul agriculturii, creării întreprinderilor mixte etc.

Președintele Republicii Moldova, a avut o întrevedere de lucru și cu Alexandr Burkov, guvernatorul regiunii Omsk, care a constatat o creșterea a schimbului comercial între regiunea Omsk și Republica Moldova și a comunicat că agenții economici din regiunea dată a Rusiei manifestă interes în aprofundarea cooperării. Astfel, în cadrul discuției s-a subliniat că partenerii de la Omsk sunt gata să exporte echipament pentru procesarea producției agricole, precum și să mărească importul de fructe, legume și vinuri moldovenești.

Amintim că, Forumul Economic Moldo-Rus va avea loc pe parcursul a trei zile, 19-21 septembrie, în Chișinău, având genericul „Parteneriat fără Hotare”.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›