(video/update) Octavian Țîcu este candidatul PUN la șefia capitalei: „Am fost în negocieri cu trei partide politice”

Octavian Țîcu este candidatul Partidului Unității Naționale la funcția de primar al municipiului Chișinău. El a venit la CECEM pentru a-și înregistra candidatura, alături de președintele fracțiunii, Anatol Șalaru.

Octavian Țîcu spune că regretă foarte mult că „această decizie, care a fost luată într-un moment foarte complicat pentru Republica Moldova și orașul Chișinău”, nu i-a oferit foarte mult timp pentru negocieri.

El a declarat că, din momentul în care a anunțat faptul că intentionează să depună candidatura pentru funcția de primar al capitalei, a fost în negocieri cu trei partide politice.

„Am discutat cu Partidul Popular Român condus de Vlad Țurcanu, cu Partidul Liberal Democrat, condus de Tudor Deliu și cu Partidul Unității Naționale.(...) A fost imposibil de a împăca toate partidele în această dorință. Din câte am văzut, Vlad Țurcanu își va depune candidatura. Sper foarte mult ca Partidul Liberal Democrat să susțină candidatura mea și din dorința de a mă regăsi direct, prin identitatea mea românească, prin limba și cultura pe care o port în mine, am optat pentru Partidul Unității Naționale”.

Deputatul a ținut să menționeze faptul că nu este afiliat politic acestui partid și i-a mulțumit lui Anatol Șalaru și partidului său pentru susținerea candidaturii sale, pe care o califică drept una „pe măsura ambițiilor partidului socialiștilor și ale lui Ivan Ceban.”

Octavian Țîcu a declarat că dorința sa de a participa în cursa electorală pentru funcția de primar al capitalei a fost determinată de „necesitatea urgentă de a stopa asaltul Partidului Socialiștilor asupra orașului Chișinău”.

Totodată, politicianul a făcut și o adresare în limba rusă, către minoritățile naționale care locuiesc în municipiul Chișinău, spunând că va face tot posibilul ca fiecare locuitor să se simtă confortabil în orașul în care trăiesc.

Partidul Unității Naționale și-a înregistrat candidatul la funcția de primar al municipiului Chișinău și a listei consilierilor municipali.

UNIMEDIA amintește că deputatul Octavian Țîcu a anunțat ieri, 18 septembrie, că părăsește PPDA și că va rămâne deputat neafiliat politic.

CECEM va decide în decurs de șapte zile dacă înregistrează acest candidat sau îi respinge cererea.

În prezent, CECEM a înregistrat șase candidați la funcția de primar al capitalei: Ion Ceban, Andrei Donică, Teodor Cârnaț, Valerii Klimenco, Victor Chironda și Valeriu Munteanu


Pub