Denis Ulanov, despre reținerea Marinei Tauber și a Reghinei Apostolova: Au venit mascații înarmați și procurorii, pentru a reține „doi criminali deosebit de periculoși”

Deputatul fracțiunii Partidului ȘOR Denis Ulanov declară că actuala guvernare a început o inchiziție împotriva formațiunii pe care o reprezintă. Acesta susține că indicația de a retrage Marinei Tauber și Reghinei Tauber imunitatea parlamentară îi aparține președintelui Igor Dodon, iar scopul final este de a paraliza activitatea partidului.

„Este evident că luni, conducerea a început amenințările la adresa partidului ȘOR. Igor Dodon a dat indicații pentru a fi retrasă imunitatea deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova. Imediat după numirea candidaților la alegerile pentru Orhei s-a anunțat și retragerea imunității, în regim de urgență. Conducerea țării lucrează ca o mașină de represalii contra Partidușui ȘOR”, a declarat Denis Ulanov.

Deputatul a relatat cum au fost reținute cele două colege de fracțiune. „Noi plecam spre Orhei, pentru o întâlnire planificată cu alegătorii. În mașina mea se aflau Marina Tauber și Reghina Apostolova. Poliția m-a oprit sub pretextul unor încălcări în trafic și timp de 30 de minute, mașina mea a fost reținută fără nicio explicație, mi-au fost luate actele. După ce Tauber și Apostolova au trecut în altă mașină, poliția ne-a blocat drumul, apoi ele au încercat să urce în a treia mașină. Poliția a început să ne urmărească, s-au implicat mascații înarmați, procurorii, pentru a reține doi criminali deosebit de periculoși”, a detaliat acesta.

Denis Ulanov a propus, mai în glumă, mai în serios, ca întregii fracțiuni a partidului ȘOR să îi fie retrasă imunitatea: „Haideți să retragem imunitatea parlamentară tuturor deputaților ȘOR, angro, și să se pună punctul”.

Reamintim că deputatele din fracțiunea partidului ȘOR Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute, luni, la Orhei, după ce Parlamentul a decis să le retragă imunitatea parlamentară, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu.


Pub