(video) Pavel Filip către actuala guvernare: „Aveți o singură poziție, cea de a ataca opoziția”

Partidul Democrat din Moldova (PDM), după ce a boicotat ședința Parlamentului, a venit cu mai multe acuzații către actuala guvernare. Îninte de a se vota ridicarea imunității parlamentare a lui Vladmir Cebotari, democrații au menționat că tot ce „vedem astăzi este o simplă răfuială politică”.

Foto: https://realitatealive.md

„Ce vedem astăzi este o simplă răfuială politică și nu are nimic statul de drept. Ce se întâmplă în ultima perioadă, acțiinile guvenrului în semană un sigur lucru – ne-am întors în anul 1993. Atunci se dădeau sentințe fără o investigație prealabilă. Această troikă, a fost înlocuită de troika de la putere, Prim-ministrul, președintele țării și ministru de interne”, a declarat liderul PDM, Pavel Filip.

„Aceste dosare fabricate de către actuala „troikă” nu sunt decât niște încercări lamentabile și disperate de a vă acoperi eșecurile, care au venit unul după altul în ultimele 3 luni. Nu aveți nicio viziune, nu știți nici ce trebuie să faceți, nici cum și nici nu aveți oamenii potriviți”, a opinat FIlip.

Tododată, parlamentarul a menționat că actuala guvernare are o singură poziție, „cea de a ataca oponenții.”

În același timp, Filip acuză actuala guvernare că ar intimida cetățenii.

„Noi cunoaștem toate cazurile de intimidare.Știm cum primarii noștri sunt șantajați să treacă la partidele de la putere, iar pe drum sunt forțați să scrie denunțuri pe membrii PDM. Avem informații, scrisori de la oameni, că aceștia sunt amenințați că vor fi dați afară de la lucru, dacă se vor implica în campania electorală,” a mai adăugat Filip.

UNIMEDIA amintește că astăzi, 19 septembrie, încă un deputat a rămas fără imunitate parlamentară. Este vorba despre deputatul democrat, Vladimir Cebotari.

De menționat că în cadrul ședinței Parlamentului de luni, 16 septembrie, deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova au rămas fără imunitate parlamentară. Astfel, Tauber a primit mandat de arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.


Pub