Șeful adjunct al Secţiei securitate publică a IP Cahul, reţinut pentru că ar fi cerut 2.700 euro ca să claseze un dosar penal

Şeful-adjunct al Secţiei securitate publică a Inspectoratului de poliţie Cahul a fost reţinut într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta este suspectat că ar fi pretins de la un bărbat 700 de euro, iar ulterior încă 2.000 de euro, pentru a-l ajuta să soluţioneze un dosar penal intentat pe numele său.

Foto: cna.md

Poliţistul i-ar fi promis denunţătorului că ar avea influenţă asupra unor responsabili din cadrul organului de urmărire penală al Inspectoratului de poliţie Cahul şi că i-ar putea determina să claseze dosarul pornit în privinţa acestuia pe huliganism, dar şi să-i convingă să-i scoată interdicţia de nepărăsire a ţării. Pentru aceste servicii, suspectul ar fi pretins şi primit 700 de euro. Ulterior însă, acesta ar mai fi cerut 2.000 de euro, pentru a mitui şi alte persoane.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar polițistul riscă până la 6 ani de puşcărie dacă va fi găsit vinovat.


Pub