Goana după operații plastice - o posibilitate a medicinii moderne sau un moft? De ce fac oamenii operații estetice

Dacă ne-am întoarce cu zece ani în urmă, operațiile plastice erau considerate un lux sau chiar un tabu, în mare parte deoarece la servicii medicale de calitate, inclusiv la chirurgia plastică, aveau acces doar cei bogați și faimoși.

Foto: Alter-MED

De atunci, cultura s-a schimbat, la fel și percepțiile oamenilor. Chirurgia estetică este mai populară decât oricând, fiind recunoscută drept o soluție ce ajută oamenii să se simtă mai bine în propria piele. Dar totuși, ce stă în spatele interesului crescut față de chirurgia estetică - posibilitățile unice oferite de medicina modernă sau un moft personal?

Pentru a răspunde la această întrebare, am vorbit cu medicii de la clinica de chirurgie plastică Alter-MED din Chișinău.

Motivele personale ce provoacă necesitatea unei intervenții plastice

Orice persoană care a avut o operație cosmetică vede acest lucru drept o soluție pozitivă, pentru rezolvarea unei probleme particulare. Chiar dacă scopul final al fiecărui pacient este unul diferit, per general, toți cad sub incidența anumitor categorii:

Bătrânețea vine cu pași rapizi

Odată cu înaintarea în vârstă, corpul suferă multe schimbări, iar odată cu apropierea senilității, acestea încep să se accentueze - lucru care afectează negativ relațiile sociale și profesionale. Prin ce anume? Mulți încep să te vadă obosit, flămând sau chiar bolnav. Pentru mulți chirurgia plastică facială e mai mult decât încercarea de a părea tânăr - e despre felul cum ei se simt. Și totuși, unele operații estetice cu rol de a întineri vizual pacienții au și beneficii asupra sănătății. Un exemplu bun este blefaroplastia, care pe lângă faptul că șterge de pe față până la 10 ani, înlătură șansa de a dezvolta ambliopie sau astigmatism din cauza pleoapelor căzute.

Schimbarea unei trăsături specifice

Persoanele care optează pentru chirurgia plastică, nu neapărat vor să arate perfect, mulți își doresc să schimbe o trăsătură care îi deranjează. Unii nu sunt mulțumiți de nasul curbat și aleg rinoplastia, alții nu se simt bine din cauză că au sânii prea mici sau prea mari. Intervențiile cosmetice îi ajută să scape de defectele care „bat la ochi” și le reîntoarce încrederea în sine. Evident, adesea se recurge la un chirurg plastician bun și pentru a corecta defectele rămase în urma traumelor și accidentelor, care au lăsat în urmă cicatrici sau imperfecțiuni vizibile și care pot fi chiar incapacitante.

E greu să găsești haina potrivită

Există pacienți care vin pentru a elimina surplusul de piele prin abdominoplastie. De ce? Pentru că garderoba lor se limitează doar la haine largi, care ascund surplusul de piele cauzat de diferiți factori, dar nimeni nu și-ar dori să îmbrace mereu același tip de haine. Unele doamne nu pot găsi sutienul confortabil, iar operațiile de lifting mamar pot corecta rapid și eficient acest lucru.

Vrei să ai corpul pe care l-ai avut

Traumele, stresul din viața de zi cu zi și intervențiile chirurgicale modifică, an de an, felul în care arăți. Chiar și un eveniment atât de important precum nașterea unui copil poate aduce schimbări în înfățișare. Unele persoane nu și-au dorit niciodată o operație plastică, până nu s-a modificat într-un mod sau altul corpul - în aceste circumstanțe,intervenția unui chirurg plastician nu face decât să reîntoarcă aspectul inițial.

Motivele practice pentru a face operație plastică

Da, chirurgia estetică este o metodă pentru obținerea unor scopuri personale, dar totodată, astăzi, este o soluție sigură și accesibilă. Ce motive practice fac oamenii să aleagă o astfel de intervenție, aparent „periculoasă”.

Mult mai sigur

Operațiile plastice efectuate de un specialist certificat nu mai reprezintă un risc atât de mare. Metode mai puțin invazive, standarde mai înalte, anestezice de nouă generație și metode mai eficiente de păstrare a asepsiei și antisepsiei - toate au micșorat probabilitatea unor complicații periculoase.

Rezultate cu aspect natural

Tehnologiile chirurgicale moderne permit unui chirurg estetician cu experiență să schimbe înfățișarea pacienților exact cum și-o doresc aceștia, fără surprize și păstrând un aspect natural, atunci când este dorit.

Experiența prietenilor și rudelor

Oamenii, care se gândesc la operațiile estetice, devin mai puțin sceptici, datorită faptului că văd rezultate reușite la cunoscuți și apropiați.

Informații veridice și clare

Doar în câteva click-uri poți citi despre orice tip de intervenție plastică și chiar ai posibilitatea să vezi rezultate reale. Plus, când mergi la clinică, medicul plastician îți va răspunde la orice întrebare.

Mult mai ieftin

Operația plastică cu siguranță este o investiție, dar acum pacienții au multe posibilități și nu mai sunt nevoiți să apeleze la economiile făcute de-a lungul vieții.

Chirurgia plastică nu trebuie văzută ca o metodă de corectare a unor defecte, dar ca una pentru îmbunătățirea aspectelor care îți deranjează bunăstarea. Ea nu schimbă viața, dar o poate îmbunătăți.

Clinica Alter-MED / Sursa:Alter-MED


Pub