Adjunctul Secţiei securitate publică a Inspectoratului de Poliţie Cahul, reţinut. Ar fi pretins de la un bărbat 2 700 euro

PE SCURT

Şeful-adjunct al Secţiei securitate publică a Inspectoratului de poliţie Cahul a fost reţinut aseară de ofiţerii DGT Sud a CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta este bănuit că ar fi pretins de la un bărbat 700 de euro, iar ulterior încă 2000 de euro, pentru a-l ajuta să-şi soluţioneze un dosar penal.

PE LUNG

În fapt, poliţistul i-ar fi promis denunţătorului că ar avea influenţă asupra unor responsabili din cadrul organului de urmărire penală al Inspectoratului de poliţie Cahul şi că i-ar putea determina să claseze dosarul pornit în privinţa acestuia pe huliganism, dar şi să-i convingă să-i scoată interdicţia de nepărăsire a ţării.

Pentru aceste servicii, poliţistul ar fi pretins şi primit 700 de euro. Ulterior însă, acesta ar mai fi pretins 2000 de euro pentru a mitui şi alte persoane, dar a fost denunţat la CNA.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar omul legii riscă până la 6 ani de puşcărie. În prezent, se efectuează şi alte acţiuni pentru a stabili complicii poliţistului şi pentru a elucida toate circumstanţele faptei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.