Premierul canadian, acuzat de rasism
Externe 19 septembrie 2019, 18:38 | 1091

Premierul canadian Justin Trudeau, aflat în plină campanie electorală pentru un nou mandat, regretă ce a făcut acum 18 ani. Oficialul a fost acuzat de rasism, după ce în 2001, în timpul unei petreceri, și-a vopsit fața în negru şi și-a pus pe cap un turban. ”Nu ar fi trebuit să fac asta, îmi pare foarte rău”, a declarat Justin Trudeau.

Scandalul în care s-a pomenit carismaticul premier canadian a izbucnit în plină campanie electorală, după ce revista americană „Time” a publicat o fotografie cu Justin Trudeau în timpul unei petreceri. Evenimentul a avut loc în 2001, pe vremea când politicianul avea 29 de ani şi era profesor la o şcoală din Vancouver. În imagine, Trudeau apare cu fața, gâtul şi mâinile vopsite în negru, purtând un turban pe cap. Ipostaza în care este surprins liderul canadian a scandalizat mai multă lume și a fost un prilej pentru oponenții săi politici să îl acuze de rasism.

Justin Trudeau a reacționat imediat și a catalogat întâmplarea ca fiind o „gafă”.

Rămâne de văzut dacă alegătorii canadieni îl vor taxa sau nu pe liderul liberal la alegerile legislative din 21 octombrie. 

Opinia ta contează. Comentează!