03:49:06 20.04.2024
Stiri

Octavian Țîcu se întreabă cu ce „argumente” îl va „bate” Năstase pe socialistul Ceban, în condițiile în care partidele acestora s-au înțeles să nu se atace în campania electorală

Politică 19.09.2019 09:24 Vizualizări1821 Autor: Ziarul National
Octavian Țîcu se întreabă cu ce „argumente” îl va „bate” Năstase pe socialistul Ceban, în condițiile în care partidele acestora s-au înțeles să nu se atace în campania electorală


Deputatul Octavian Ţîcu susține că s-a alăturat Blocului „ACUM” atunci când i s-a propus, fiind decis să lupte contra regimului Plahotniuc, dar nu și-a dorit niciodată să-l aducă la putere pe Igor Dodon și pe socialiști.

Chiar dacă nu a semnat acordul temporar între ACUM și PSRM pe 8 iunie curent, acesta afirmă că prevederile stipulate în acel document nu au fost îndeplinite, iar entitățile politice sau decis să semneze alt acord, mascând evenimentul prin niște rețineri în Parlament, care puteau fi făcute mult mai înainte și nu doar pentru cele două deputate.

Drept rezultat, Dodon și-a întărit poziția în R. Moldova, a obținut conducerea unor instituții importante, va ajunge la ONU și ar fi cel care ar dicta Blocului „ACUM”.

„Eu m-am angajat în această luptă, pentru că am crezut sincer că acest regim poate fi înlăturat. Dar, în spatele înlăturării lui Plahotniuc stă, de fapt, întărirea reperelor de putere ale socialiştilor şi doar parţial ale PAS-ului şi DA-ului”, a declarat Ţîcu, ieri-seară, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Ţîcu este de părere că Blocul „ACUM” va avea mari probleme la alegerile locale. Și dacă inițial era convins că Andrei Năstase era îndreptățit legitim să vină în faţa alegătorilor după acel vot care i s-a dat și i-a fost luat, astăzi „lucrurile s-au schimbat profund”, iar şansele acestuia de a câştiga Primăria Chişinău sunt „foarte mici”.

Mai mult, deputatul se întreabă cu ce „argumente” poate să-l „bată” Năstase pe contracandidatul său socialist Ion Ceban, când ACUM și PSRM s-au angajat să nu se atace în campania electorală.

„Abandonezi MAI, te angajezi în campanie electorală pentru Chişinău, în condiţiile în care lucrurile nu sunt atât de bune şi în condiţiile în care trebuie să faci o campanie neutră împotriva socialiştilor. Care sunt argumentele cu care îl baţi pe Ion Ceban? Cu ce argument vii şi îl trânteşti de pământ, când ştii că este corupt şi reprezentatnt al intereselor altui stat?”, a întrebat acesta.

Octavian Țîcu speră că va fi formată „o alianță pentru Chișinău” care să-l sprijine, adăugând că mizează în primul rând pe susținerea Partidului Popular Român și a Partidului Liberal Democrat din Moldova.

„Sper foarte mult să reuşim din primul tur, mai ales dacă vom avea prezenţa tinerilor. Sper şi în puterea mea de convingere. Dar pentru Chișinău întotdeauna a fost decisiv turul doi”, crede Octavian Ţîcu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md